V USA se vydražil Cobainův svetr ze slavného vystoupení. Prodal se za 7,7 milionů

28. října 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: reprofoto YouTube / VEVO

Olivově zelený svetr, viditelně hojně používaný a dokonce s dírou propálenou od cigarety, který nosil frontman kapely Nirvana Kurt Cobain, se v americké aukci vydražil za 334.000 dolarů (7,7 milionů Kč). Informoval o tom v pondělí server britské televizní stanice BBC. Svetr měl Cobain na sobě během nahrávání slavného "Unplugged" vystoupení v roce 1993.

Legendární kousek oblečení, který byl vydražen v sobotu v New Yorku, se údajně stal vůbec nejdražším svetrem, který se kdy prodal při aukci. Během dražby byla na prodej i Cobainova elektrická kytara Fender Mustang, kterou používal během turné k albu In Utero. Kytara se vydražila za 340.000 dolarů (7,8 milionu Kč).

Kurt Cobain se v dubnu 1994 ve svých 27 letech zastřelil. Chlupatý svetr, podle aukční síně dosud nepraný, jeho původní majitel zřejmě často nosil, protože má vytahané kapsy, utržený knoflík a v přední části i vypálenou díru od cigarety.

Unikátní je zejména tím, že v něm Cobain nahrál celé “Unplugged” vystoupení pro televizi MTV, které stanice odvysílala na podzim 1994, tedy sedm měsíců po Cobainově sebevraždě.

Zprávy - další články

Doporučujeme