Na výročí 100 let republiky se narodil Václav Havel, bydlet bude Na Hrádku

6. listopadu 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: PNSP

Že na světě skutečně není o náhody nouze, to dokládá příchod na svět malého chlapečka z Roudnice nad Labem. Ačkoli se měl narodit až 24. listopadu, nakonec spatřil světlo světa na krásné datum stého výročí založení Československa. Klučina, který měl nosit příjmení Havel, dostal od rodičů jméno Václav.

S termínem ve druhé půli listopadu rodiče občas žertovali, že by bylo pěkné, kdyby se děťátko narodilo na státní svátek 17. listopadu. Postupně se zrodila myšlenka, že by v takovém případě dostal jméno po jednom z českých prezidentů, Václavu Havlovi. Původně rodiče plánovali oblíbené jméno Jakub, jeho třináctiletý bráška se jmenuje Vojtěch.

Malý chlapeček se nakonec narodil o měsíc předčasně s váhou 2380 gramů a se 46 centimetry. Povedlo se mu však strefit se na neméně pěkné datum, 28. října 2018. A rodiče proto sáhli symbolicky po Vaškovi. Z porodnice si ho navíc odnesli domů do ulice Na Hrádku. A aby toho nebylo málo, bude malý Vašek možná za pár let navštěvovat školu pojmenovanou po jeho slavném jmenovci, která stojí v okolí bydliště rodiny.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme