Václav Klaus ml.: Každý den je tragický. Děti ztratily rok a distanční výuka jim nenahradí reálné chození do školy

12. března 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova·Helena Šulcová

Předseda hnutí Trikolóra Václav Klaus mladší (Foto: Frekvence 1)

Děti už rok nechodí pravidelně do školy. U ústní části maturit bude maturita z češtiny a cizího jazyka dobrovolná a někteří nebudou muset podstupovat ani didaktický test. Jak se na tuto problematiku dívá poslanec a předseda hnutí Trikolóra Václav Klaus mladší? To prozradil v rozhovoru pro Frekvenci 1!

Podle předsedy jsou zavřené školy katastrofou. Myslím, že každý den je tragický. Ty děti ztratily rok, říká. Sám má děti, tak situaci vidí z první ruky. .”Ta distanční výuka nemůže žádným způsobem nahradit, zvlášť u těch mladších dětí, reálné chození do školy a sociální vazby. Děti si ve škole pomáhají jeden druhému, stimulují se navzájem,uvádí Klaus ml.

Studenti budou letos mít upravené maturitní zkoušky, kdy u ústní části bude český a anglický jazyk dobrovolný. Naše maturita už nemá tak vysokou úroveň. 80% lidí jde na vysokou školu, takže stejně ta maturita je taková zkouška nic neurčující, popisuje předseda hnutí. Upřímně ta epidemie jednou skončí a země, které budou nevzdělané technicky, přírodovědně, no tak budou zaostávat, doplnil.

Problémy tu podle Klause ml. byly už před nástupem pandemie. “My jsme spoustu věcí začali ztrácet už před covidem. To že nejsou zdravotní sestry, to už tady bylo dávno před covidem, to že spousta našeho hospodářství patří nadnárodním, cizím monopolům, to už tady bylo před covidem, a že vzdělávací hodnoty šly do kytek, to taky bylo už před covidem,” popisuje. Koronavirová krize tak odhalila nedostatky o které se předtím nikdo aktivně nezajímal.

Poslechněte si celý rozhovor:

Zprávy - další články

Doporučujeme