VAROVÁNÍ: Po oblevě přišlo ochlazení, na českých silnicích hrozí místy náledí

2. ledna 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Na Trutnovsku a v Krkonoších v úterý ráno sněžilo. Silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. V nižších polohách kraje padal mrznoucí déšť a na silnicích může být náledí. Po dvoudenní oblevě se v noci na dnešek ochladilo a teploty někde klesly až k minus čtyřem stupňům Celsia. ČTK to zjistila u silničářů a meteorologů.

Přes den by mělo být v Královéhradeckém kraji oblačno až zataženo, místy s deštěm. V polohách nad 600 metrů nad mořem by mělo sněžit, na horách se čeká sněžení četnější. Teploty by se měly pohybovat od čtyř do sedmi stupňů, na horách kolem minus jednoho. Na horách se čeká vítr s nárazy až 70 kilometrů v hodině.

Řidiči dnes musejí být obezřetní i v Moravskoslezském kraji, některé silnice zejména nižších tříd jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Místy je ledovka, u Hostašovic na Novojičínsku se kvůli tomu nabourala dvě auta.

Na Šumpersku jsou ráno sněhové přeháňky a na silnicích je slabá vrstva rozbředlého sněhu. Viditelnost na mnoha místech kraje snižuje hustá mlha, na Jesenicku je silný vítr, vyplývá z údajů Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Silnice v Ústeckém kraji jsou dnes sjízdné. V Krušných horách leží zbytky sněhu, vyplývá z údajů silničářů. Teploty v kraji se drží nad nulou. Dálnice D7 a D8 a silnice prvních tříd jsou mokré a sjízdné bez omezení. Na silnicích druhých a nižších tříd v Krušných horách leží zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření, silničáři proto nabádají k zvýšené opatrnosti.

Řada jihočeských vozovek je sjízdná pouze se zvýšenou opatrností. Na silnicích všech tříd na Prachaticku leží rozbředlý sníh po chemickém ošetření. Ve stejném okrese po ránu navíc fouká silný vítr. Vyplývá to z aktuálních informací dispečinku jihočeské správy a údržby silnic. Se zvýšenou opatrností jsou sjízdné vozovky na Českokrumlovsku, Jindřichohradecku, Prachaticku a Písecku.

 

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme