VAROVÁNÍ: Při požáru haly v pražské Hostivaři nastal výbuch. Nevětrejte, žádají hasiči

8. května 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Při požáru v pražské Hostivaři nastal výbuch, hasiči vyhlásili nejvyšší zvláštní stupeň poplachu. Žádají obyvatele z okolí, aby nevětrali. Podle mluvčího pražských hasičů Martina Kavky je požár velmi rozsáhlý, jednotky se soustředí, aby se oheň nerozšířil na vedlejší haly. Hasit pomáhá i vrtulník, který vodu vypouští ze speciálního vaku.

“Nejsme si jisti, co tam hoří. Měly by to být nějaké sklady, snad by to měly být sklady molitanu,” řekl ČTK Kavka.

Hasiči žádají občany, kteří bydlí poblíž, aby rozhodně nevětrali, ani se nevydávali k místu požáru. Kolem 14. hodiny odpoledne se hala propadla, informovali pražští hasiči na Twitteru.

Hasiči nejprve uvedli, že halu o rozměrech 20 krát 60 metrů požár zasáhl v plném rozsahu. Před 14:30 se konstrukce haly propadla a plocha požářiště se zvětšila na 60 krát 150 metrů.

Prave hori filmove ateliery Hostivar a to jsme az na zahradce v Katerinkach..

Zveřejnil(a) Lili Levandulová dne 8. květen 2018

Výbuch v hořící hale způsobily tlakové láhve. Další láhve mohou v objektu stále být, domnívají se hasiči. “Potvrdily se tlakové lahve, roztrhlo se několik z nich. Nevíme jejich počet ani kde se nacházejí, dovnitř jsme se ještě nedostali,” řekl Kavka. Hala je podle něj nejspíš skladem molitanu nebo pneumatik. Zásah bude trvat ještě několik hodin, dodal Kavka.

Hasiči se musejí kvůli náročnosti zásahu střídat. Jednoho vyčerpaného hasiče odvezla záchranná služba do nemocnice. Záchranáři vyšetřili i jednu ženu kvůli podezření, že se nadýchala oxidu uhelnatého, do nemocnice nemusela.

Záchranná služba přistavila na místo speciální vůz Atego. Podle mluvčího pražských hasičů je tam hlavně z preventivních důvodů.

Zprávy - další články

Doporučujeme