Ve věku 63 let zemřela bývalá moderátorka Frekvence 1 Stáňa Lekešová

27. prosince 2019·Zprávy·Karolína Stránská

Také letošní svátky přinášejí smutné zprávy! Ve věku 63 let zemřela bývalá televizní hlasatelka a moderátorka rádia Frekvence 1 Stáňa Lekešová.

“Stáňa Lekešová patřila v 90. letech mezi klíčové hlasy a tváře naší stanice. Společně s dalšími hlasatelkami České televize moderovala pořad Dámský klub, který se stal fenoménem novodobého rozhlasového éteru,” napsal ve vzpomínce  šéfredaktor zpravodajství Frekvence 1 Luboš Procházka.

“Bez Stáni Lekešové by Frekvence 1 nebyla tam, kde je. Později odešla do veřejnoprávního rozhlasu, ale stále jsme s ní byli ve spojení. Je nám moc líto, že odešla. V éteru jsme na ni dnes zavzpomínali a rodině vyjádřili upřímnou soustrast,” dodal.

Lekešová pracovala v médiích od poloviny 80. let. Moderovala třeba magazín pro ženy Sama doma v České televizi (ČT) a v ČRo na stanici Dvojka pořady Je jaká je, Host do domu nebo Blízká setkání.

Lekešová vystudovala v Praze právnickou fakultu. Už v mládí ale nastoupila do televize a v médiích pak pracovala více než tři desítky let. Poprvé se objevila jako programová moderátorka v Československé televizi v roce 1985.

“Úplně náhodně jsem vyslechla konkurz na pozici televizní hlasatelky. A nevím, co mě to napadlo. Vždycky si říkám, že tam musel zaúřadovat osud nebo nějaká nadpřirozená moc,” vzpomínala nedávno.

Zprávy - další články

Doporučujeme