Velká pátrací akce: Ztracenou houbařku našli zabořenou do pasu v rašeliništi

3. října 2017·Zprávy·Redakce

Ilustrační foto

Až do pasu skončila zabořená v rašeliništi šestašedesátiletá žena, která se ztratila svým příbuzným v pondělí odpoledne v okolí motorestu Skřítek na Šumpersku. Po důchodkyni pátrali policisté i členové horské služby. Nakonec ji našel psovod kilometr od silnice. Samotný záchranář měl problém se k uvězněné ženě dostat. Podchlazená žena skončila v péči záchranářů, řekla dnes ČTK šumperská policejní mluvčí Tereza Neubauerová. V okolí Skřítku se před týdnem ztratil také sedmdesátiletý muž.

Policisty na místo přivolala šestatřicetiletá dcera pohřešované. “Rodina se zastavila u motorestu Skřítek a vydala se na výlet. Protože seniorka si netroufla na delší pochod, zůstala u motorestu a šla se do okolí podívat na hříbky. V lese však zabloudila a zapadla do rašeliniště,” uvedla policejní mluvčí.

Seniorka měla naštěstí u sebe mobilní telefon. Podle instrukcí dokázala odeslat své GPS souřadnice, policistům a členům horské služby však nepomohly, ženu na určeném místě nenašli. “Členové horské služby a policisté společně se psovodem se vydali ženu hledat. Za necelé dvě hodiny od oznámení šestašedesátiletou ženu našel psovod se svým čtyřnohým pomocníkem Nerem. Pohřešovaná byla zhruba kilometr od silnice. I psovod měl problémy, aby se k ženě do půl pasu zabořené v bahně dostal,” uvedla policejní mluvčí.

Pro policisty i záchranáře jesenické horské služby jde již o několikátou pátrací akci v posledních dnech. Hledají především ztracené houbaře a výletníky. Nedaleko motorestu Skřítek se před týdnem ztratil také sedmdesátiletý muž. Hledalo ho 40 lidí se psy, našli ho druhý den bez větší újmy na zdraví na silnici pod Skřítkem. Poslední velká pátrací akce se uskutečnila v okolí Kralického Sněžníku, kde se ztratil sedmašedesátiletý myslivec, který se do oblasti vydal na lov. Horští záchranáři jej našli mrtvého, ležel nedaleko zastřeleného jelena. Policejní mluvčí dnes ČTK řekla, že zemřel přirozenou smrtí.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme