Velkou pardubickou vyhrál No Time To Lose, trenér Váňa má desátý triumf!

8. října 2017·Zprávy·Redakce

Překážkový dostih 127. Velká pardubická steeplechase (6900 m, šestiletí a starší koně, dotace 5,000.000 Kč) 8. října v Pardubicích. Zvítězil No Time To Lose v sedle s žokejem Janem Kratochvílem.

Velkou pardubickou steeplechase vyhrál kůň No Time To Lose v sedle s šestadvacetiletým žokejem Janem Kratochvílem a zajistil desátý trenérský úspěch Josefu Váňovi. V cílové rovině předčil dlouho vedoucího francouzského soupeře Urgent de Gregaine s žokejem Felixem de Gilesem. No Time To Lose i Kratochvíl zvítězili ve slavném dostihu poprvé.

Na dalších místech doběhli do cíle 6900 metrů dlouhé trati jediná klisna ve startovním poli Delight My Fire a další Váňovi svěřenci Zarif a Ange Guardian. Favorizovaný obhájce vítězství Charme Look se dlouho držel v popředí, ale nakonec dostih nedokončil, žokej Marek Stromský ho zadržel. Do cíle se v náročných podmínkách, za deště a na měkké trati dostalo jen osm koní z devatenácti.

Nestartoval další z francouzských koní Virtus d’Estruval, v jehož sedle se měl objevit čtyřnásobný vítěz Velké pardubické Jan Faltejsek. Žokeje, který před rokem triumfoval s Charme Lookem, však zastavily potíže se zády a Virtus d’Estruval byl následně ze startovní listiny škrtnut.

Na Taxisově příkopu padli Templář a Pareto, následná Irská lavice se stala osudnou dalšímu koni z Francie Songe d’Estruvalovi. Do čela se posléze posunul jeho krajan Urgent de Gregaine, který stále zrychloval, dobře skákal a v náběhu do cílové roviny měl už velmi nadějný náskok.

Za ním se hnal Ange Guardian v sedle s Josefem Váňou mladším, ale nejvíce sil ve finiši nakonec zbylo osmiletému hnědákovi No Time To Lose. U bariéry se dokázal protlačit do čela, zvítězil o půldruhé délky a dostihové stáji Paragan vydělal dva miliony korun.

Váňa jako trenér triumfoval po šesti letech od svého posledního jezdeckého prvenství s Tiumenem. Čtyřiašedesátiletého žokeje, osminásobného vítěze slavného dostihu, letos nepustily do sedla potíže s kyčli.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme