Věra Čáslavská je po operaci ve stabilizovaném stavu!

19. května 2015·Zprávy·Luboš Procházka

Operace nádoru slinivky dopadla dobře! Sedminásobná olympijská vítězka Věra Čáslavská se bez problémů probudila z narkózy a je při vědomí. Informuje o tom deník Blesk.

Tomu to řekl dobrý kamarád Čáslavské, japanolog Martin Vačkář (68). „Je to velká bojovnice s neuvěřitelnou silou a statečností. Věřina operace proběhla bez komplikací, tak teď držme všichni palce a mysleme na ní,“ řekl Blesku Vačkář s tím, že za legendární gymnastkou ještě nikdo nesmí. „Až to jen trochu půjde, určitě se mi ozve. Teď potřebuje především klid, aby se tělo s tak těžkým zákrokem dokázalo vyrovnat,“ podotkl Vačkář.

Čáslavské rakovinu diagnostikovali před třemi týdny, lékaři se pak rozhodli k aktuní operaci. “Děkuji všem za podporu, zejména mým dětem Martinovi a Radce. Ve svém životě jsem se musela mnohokrát utkat s nepříznivým osudem. Jsem připravená postavit se mu znovu. Nebude to jednoduché, ale jsem odhodlaná bojovat. Tak, jak jsem se to naučila ve sportu. Dejte mi prosím čas, nyní potřebuji především klid,” citoval ČOV nejúspěšnější českou gymnastku.

Čáslavská získala na olympijských hrách v Tokiu tři zlaté medaile za víceboj, přeskok a kladinu, o čtyři roky později přidala v Mexiku další čtyři tituly za víceboj, přeskok, bradla a prostná a stala se jednou z nejobdivovanějších osobností planety.

Čtyřikrát se stala mistryní světa a jedenáctkrát mistryní Evropy. V roce 1968 byla vyhlášena nejlepší sportovkyní světa, čtyřikrát ji zvolili nejlepší domácí sportovkyní roku. V roce 2001 byla zařazena k Emilu Zátopkovi mezi Sportovní legendy.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme