Veronika Vítková je těhotná a v 31 letech končí s biatlonem

23. dubna 2020·Zprávy·Karolína Stránská

Dvojnásobná olympijská medailistka v biatlonu Veronika Vítková je těhotná a v 31 letech ukončila kariéru. Mistryně světa ve smíšené štafetě absolvovala v uplynulé sezoně kvůli dýchacím potížím jen jeden celý závod. Dnes oznámila odchod po patnácti letech na světové scéně.

“Začíná nová etapa života,” řekla Vítková v rozhovoru ČTK. Na jaře ještě uvažovala o návratu do přípravy. “Postupem času se to ve mně mlelo a nevěděla jsem, jestli pokračovat, nebo ne. Začala jsem se asi i bát, že to nepůjde. Pak se to takhle vyřešilo samo, takže to pro mě bylo jednodušší a je to velké uvolnění,” řekla. Prvního potomka s trenérem Markem Lejskem očekávají na přelomu listopadu a prosince.

Největšího individuálního úspěchu dosáhla Vítková na olympiádě v Pchjongčchangu, kde v roce 2018 byla třetí ve sprintu. O čtyři roky dříve se podílela na stříbru smíšené štafety v Soči. Světové zlato slavila v mixu v Kontiolahti 2015.

Ve Světovém poháru debutovala v prosinci 2006 a v lednu 2015 se ve sprintu v Oberhofu dočkala jediného vítězství v elitním seriálu.

Zprávy - další články

Doporučujeme