Více než polovina Čechů vstává do práce ráno před 6:00. A vy? ANKETA

5. srpna 2017·Zprávy·Redakce

Více než polovina Čechů vstává do práce ráno před 06:00. V porovnání se světem je takto časné vstávání v tuzemsku více časté. Podobné je to například i na Slovensku. Vyplývá to z průzkumu společnosti Profesia.cz.

Mezi 06:00 a 07:00 vstává v Česku pětina lidí a mezi 07:00 a 8:00 je to 14 procent. Spánku déle než do 08:00 si dopřává pravidelně šest procent respondentů. Zbývajících šest procent pak uvedlo, že si pracovní dobu určují sami, takže do práce nevstávají.

[totalpoll id=”191705″]

“Velmi nás překvapilo, kolik lidí vstává před šestou hodinou ranní, protože začátek pracovní doby se v posledních letech přesunuje spíše na pozdější hodiny. Je ale pravda, že i když se zvláště ve větších městech pracuje často od 08:00 nebo 09:00, řada lidí vstává brzy, protože se ráno potřebují postarat o děti nebo vyvenčit psa. Řada lidí vstává kvůli svým zájmům – jdou si zacvičit nebo zaběhat, projevuje se i nový fenomén, že oželí delší spánek kvůli virtuální zábavě,” uvedla ředitelka Profesie Zuzana Lincová.

I když časné vstávání není ve světě tak obvyklé, často jej ve svých životopisech podle Lincové zmiňují úspěšní lidé. Často píší, že vstávají před šestou hodinou ranní a sportují nebo se věnují jiné činnosti, na kterou přes den nezbývá čas.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme