Vicepremiér Havlíček živě z vlády na Frekvenci 1: Podniky zavírat nebudeme! Odhlasujeme testování nejprve pro velké a pak malé podniky

1. března 2021·Zprávy·Luboš Procházka·Romana Navarová

Místopředseda vlády, ministr dopravy a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO). (Foto: ČTK)

Vicepremiér Karel Havlíček (za hnutí ANO) v 18 hodin živě promluvil z jednání vlády v Pressklubu Frekvence 1. Oznámil, že vláda nebude zavírat podniky, ale odhlasuje ještě v pondělí večer plošné testování v podnicích. Nejprve nad 250 a v krátké době nad 50 zaměstnanců.

“Je pravda, že to je hlavní bod dnešní vlády, sedíme nad ním asi třetí hodinu. Dotahujeme ho po právní stránce, dáváme dohromady všechny náležitosti spojené s kontrolou a právním rámcem toho, do jaké míry může podnik nařídit svým zaměstnancům to, aby byli testováni. Vše se vyvíjí dobře. Našli jsme shodu se všemi členy vlády. Ještě jsme to neodhlasovali, ale dnes skutečně odhlasujeme velký projekt, možná jednu z největších logistických akcí v rámci pandemie, a to je plošné testování. A to jak podniků nad 250 tak v krátké době nad 50 zaměstnanců. Podniky zavírat nebudeme,” řekl Havlíček v pondělí na Frekvenci 1.

Poslechněte si celý rozhovor:

Poslechněte si

Zprávy - další články

Doporučujeme