VIDEO: Český hokejista poprvé nastoupil v NHL a hned přihrál na vítězný gól!

14. března 2016·Zprávy·Redakce

Hokejový útočník Dominik Simon si poprvé zahrál v NHL a debut v dresu Pittsburghu vyšperkoval asistencí na vítězný gól. Jednadvacetiletý hráč pomohl svému týmu v New Yorku proti Rangers k výhře 5:3.

Po sobotním povolání z farmářského týmu Wilkes-Barre/Scranton odehrál Dominik Simon v dresu Pittsburghu osm minut. Ve třetí třetině byl nejprve na ledě u gólu domácího týmu na 3:3, v 52. minutě ale záporný bod vymazal asistencí Mattu Cullenovi. Na tento gól už Rangers neodpověděli, naopak v poslední minutě inkasovali z hole Sidney Crosbyho do prázdné branky popáté.

“Bylo to něco neuvěřitelného. První zápas v NHL, tady v Madison Square Garden… Myslím, že jsem si ani nemohl přát nic lepšího pro svou premiéru. Samozřejmě jsem si přál, abychom vyhráli. A i to se mi splnilo,” řekl klubovému webu Simon, jenž si hned v premiéře připsal i první bod za asistenci. 

“Byl to docela kostrbatý gól,” smál se Simon. “Ale to vůbec nevadí. Bereme jakýkoliv. A tohle byl navíc gól vítězný. Byl skvělý pocit být u toho přímo na ledě,” radoval se Simon. “‘Cully’ to udělal moc chytře. A my jsme měli štěstí. Ale tak to chodí. Někdy to štěstí máte, jindy zase ne. Každopádně úžasný pocit,” prohlásil účastník loňského mistrovství světa.

VIDEO: Hokejový reprezentant vyšel z bitky v NHL s dresem od krve

VIDEO: Takhle chytá Mrazík! Akci českého gólmana vyhlásili jako nejlepší zákrok NHL

Slavný časopis vybral 7 hokejových divů světa. Je mezi nimi Jágr

 

Zprávy - další články

Doporučujeme