VIDEO: Jak pracovníci Hlavního nádraží třídí odpad? Tomu neuvěříte

19. června 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: El Ge (Facebook)

Kontejnery na tříděný odpad mají přimět lidi k tomu, aby všechen odpad neházeli do jedné popelnice. Takovéto kontejnery i v menší velikosti se nachází například na pražském Hlavním nádraží. Úklidový pracovník však při jejich vybírání nedbá na třídění a vše dává do jednoho pytle.

Pasažér ve vlaku zachytil na nástupišti pracovníka ISS, jenž vybíral kontejnery na tříděný odpad. K jeho překvapení však veškerý obsah kontejnerů sesypal do jednoho pytle. “Vidíte, dává to do jednoho pytle,” komentuje situaci jeden z pasažérů, jenž jde slyšet ve videu.

Podle mluvčího Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) jde však o běžnou praxi, kterou hájí. “Ačkoli jsou to koše na tříděný odpad, tak cestující se stále nenaučili třídit a koše využívají na klasický směsný komunální odpad. Proto obsah všech košů dávají pracovníci úklidu do jednoho pytle dohromady a v třídírně se to pak třídí ručně,” uvedl pro Českou televizi mluvčí Marek Illiaš.

Dle jeho slov je navíc v koších i několik dalších obalů, například z rychlého občerstvení, které jsou mastné a nelze je vytřídit, proto nakonec stejně skončí ve směsném odpadu.

Zprávy - další články

Doporučujeme