VIDEO: Poláci závodili na slovenské silnici. Při svém počínání zabili otce rodiny

1. října 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky (Facebook)

Tři řidiči v luxusních vozech Porsche, Ferrari a Mercedes s polskými poznávacími značkami spolu závodili na Slovensku, jejich "závody" ale nepřežil slovenský řidič, do jehož škodovky u města Dolný Kubín čelně narazil jeden z luxusních vozů. O hrůzyplné nedělní nehodě informovala slovenská a polská média, která zveřejnila i záběry srážky. Slovenská policie přislíbila, že bude nekompromisní vůči řidičům, kteří bezohlednou jízdou ohrožují nejen sebe, ale i životy dalších lidí.

Ve vysoké rychlosti a přes plnou čáru nezvládli (Poláci) předjíždění. Řidič mercedesu se ještě stačil zařadit, řidič ferrari přibrzdil, na což do něj vzápětí narazil řidič porsche, který se čelně srazil se slovenským řidičem škody,” uvedla policie. Ta zadržela řidiče vozu porsche a chystá se požádat soud o uvalení vazby.

Na základě dosud vykonaného šetření se zjistilo, že sedmadvacetiletý řidič, polský občan, řídil ve směru od Dolného Kubínu na Oravský Podzámok osobní vůz ferrari. Za ním řídil dvaačtyřicetiletý řidič, polský občan, vozidlo Porsche Cayenne. Oba začali předjíždět před nimi jedoucí kolonu vozidel v místě, kde to vodorovné dopravní značení zakazuje. Následně řidič porsche narazil do před ním jedoucího vozu ferrari, který přibrzdil a po nárazu se vrátil do svého jízdního pruhu. Řidič porsche se už nestačil zařadit do svého jízdního pruhu a došlo k čelní srážce s protijedoucím osobním vozem Škoda Fabia, které řídil sedmapadesátiletý řidiči z okresu Dolný Kubín ve směru od Oravského Podzámku,” upřesnil žilinský policejní mluvčí Radko Moravčík.

Při nehodě utrpěl slovenský řidič těžká zranění, kterým při převozu do nemocnice podlehl. Těžce zraněna byla i jeho padesátiletá spolujezdkyně. Další, jednadvacetiletý spolujezdec, vyvázl s lehkým zraněním, dodal mluvčí. Dechové zkoušky alkohol u řidičů nezjistily. Škodu policisté předběžně vyčíslili na 35 000 eur (asi 900 tisíc Kč).

Zprávy - další články

Doporučujeme