VIDEO: Policie hledá pět lidí, kteří v Praze vyhodili ženu z tramvaje

26. června 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Policie ČR

Koncem května cestovala skupinky pěti mladíků a dvou dívek noční tramvají ze zastávky Albertov na Karlovo náměstí. Už po nastoupení do tramvaje se celá partička chovala značně hlučně a roztažitě.

Ostatním cestujícím to nebylo vůbec příjemné, a proto se postupně snažili omladinu umravnit. První pětadvacetiletá dívka tuto skupinku okřikla, ale když se se zlou potázala, stáhla se raději do ústraní. Omladina její mravokárství totiž “ocenila” snůškou vulgarismů toho nejhrubšího zrna.

Toto neurvalé a hlučné chování ale nechtěla dále snášet další z cestujících, konkrétně devětadvacetiletá žena. I ta partičku okřikla v domnění, že ona již bude úspěšnější. Opak byl ale pravdou. Ve výsledku totiž dopadla mnohem hůř, než její předchůdci.

Především neurvalí a hluční mladíci ji začali atakovat nejprve verbálně, kdy ji nakonec, po zastavení tramvaje, doslova vykopli z vozu. Žena při pádu narazila hlavou do obrubníku přilehlého chodníku, pročež následně skončila v péči přivolaných záchranářů.

Jakmile hledaní viděli, co způsobili, odešli kvapem z místa události neznámo kam. Byť poškozená neutrpěla pádem žádné zásadní zranění, prošetřují i tak policisté popsanou událost jako podezření z trestného činu, a to výtržnictví. Za tento delikt hrozí hledaným v případě vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky.

Nicméně dotyčné se zatím vypátrat nepodařilo. Proto se nyní obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud mladíky na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jejich totožnost, potažmo místo jejich pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volní 158.

Stejně tak prosíme mladíky, zachycené na záběru bezpečnostní kamery, kterak stojí na eskalátorech do stanice metra a celý incident natáčí, aby se přihlásili policistům. Jednak jsou oni sami důležitými svědky a pořízené záběry mohou posloužit jako jednoznačný důkazní materiál.

Zdroj: Policie ČR

Zprávy - další články

Doporučujeme