VIDEO: Policisté zachraňovali týrané psy z auta. Byli v něm uvězněni tři dny

28. října 2017·Zprávy·Karolína Stránská

K záchraně psů došlo v úterý, kdy byli policisté přivolání do městské části Praha 8, kde, jak oznamovatel uvedl, byli dva psi zamčeni tři dny v autě.

O incidentu informoval Týdeník policie. Místní oddělení z Bohnice zjistilo, že ve vozidle skutečně čekají dva psi. Okna vozu byla zapařená, jeden ze psů byl uzavřen v kotci pro kočky, který neodpovídal jeho velikosti. Druhé zvíře bylo krátkou šňůrou připoutáno k opěrce. Policisté se rozhodli násilně vstoupit do vozidla za pomoci hasičů, kteří rozbili okno u spolujezdce. Jakmile byli psi vysvobozeni, dostali napít, najíst a byli vyvenčeni.

Veterinářka na místě potvrdila, že se rozhodně jedná o týrání zvířat a psi tak byli odebráni a převezeni do útulku. Bohužel se však nejedná o první přestupek jejich majitelky. Do vozidla je zavřela žena (31), která má až do roku 2019 zakázáno zvířata chovat. Na začátku září vyjížděli příslušníci policie k případu, kdy zmíněná žena ztratila kontrolu nad svými psy. Ti poté zaútočili na lidi a tři z nich zranili.

Zprávy - další články

Doporučujeme