VIDEO: Šílené předjíždění kamionu! Nebezpečný manévr málem odnesl protijedoucí autobus

24. ledna 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Rostislav Kotinek Křenek/facebook

Na internetu se objevilo video pořízené z německé silnice u bavorského městě Freyung, ve kterém jde vidět velmi nebezpečné počínání řidiče kamionu při předjíždění jiného nákladního vozidla. Firma už zahájila se šoférem kárné řízení.

Záběry byly pořízeny od českého řidiče (Rostislav Kotinek Křenek, pozn. red.) poblíž českých hranic. Šofér byl natolik naštvaný z toho, co viděl před sebou, že se rozhodl video zveřejnit na facebooku.

Zveřejněný příspěvek pobouřil několik lidí, z nich dva otevřeně přiznali, že video poslali firmě Mikostar, která kamion, jehož řidič nerespektuje pravidla předjíždění a bezpečnost, vlastní.

Takto jezdí všichni vaši řidiči?” zeptal se na facebooku firmy jeden z uživatelů, který společnosti poslal i zmíněné video. “Naši firmu tato situace velmi mrzí. Snažíme se vybírat jen zkušené řidiče. Jeho jednání bylo nezodpovědné a hlavně nebezpečné. S řidičem je už vedeno kárné řízení. Ještě jednou se omlouváme,” reagovala společnost na zveřejněné záběry.

Podle silničního zákona řidič nesmí předjíždět mimo jiné v případě,  jestliže by ohrozil nebo omezil protijedoucí řidiče nebo ohrozil jiné účastníky provozu na pozemních komunikacích. Video má na facebooku přes 180 tisíc zhlédnutí a většina diskutujících se shoduje, že by měl šofér kamionu odevzdat řidičské oprávnění.

Zprávy - další články

Doporučujeme