VIDEO: Sportovní pohádka! Takhle v Anglii slavili titul fotbalisté, kterým nikdo nevěřil

3. května 2016·Zprávy·Redakce

Tisíce fanoušků v ulicích Leicesteru po celou noc oslavovaly první mistrovský titul svého fotbalového klubu v anglické lize. Leicester, kterému před sezonou nikdo nevěřil, je senzací světového sportu!

Ještě před osmi lety hráli fotbalisté Leicesteru City až třetí nejvyšší soutěž, ale brzy se dokázali vrátit do druhé ligy a o dalších pět let později postoupily mezi elitu. Že by ale mohly “Lišky” získat titul v konkurenci superklubů jako Manchester nebo Arsenal, vypadalo jako utopie. Ta se v pondělí stala skutečností.

Na triumf Leicesteru vypsala sázková kancelář Ladbrokes před startem sezony pohádkový kurz 5000:1, přesto se nechalo zlákat jen 47 lidí. Polovina z nich neudržela nervy a svoje peníze si nechala vyplatit předčasně. Jeden fanoušek, který si vsadil 50 liber, se například spokojil s výhrou 72 tisíc. Kdyby vydržel až do konce, dostal by téměř čtyřnásobek!

Ihned po pondělní remíze druhého Tottenhamu s Chelsea, která dvě kola před koncem zaručila Leicesteru titul, se na twitteru v Británii zvýšila aktivita o 86 procent. Google zase ohlásil, že vyhledávání termínu “LeicesterCity champions” vzrostlo o 4400 procent. Titul Leicesteru neoslavují fanoušci jen v Británii, ale také v Thajsku, odkud pocházejí majitelé klubu.  Zisk titulu se dostal také na první strany sportovních novin nejen v Evropě, ale po celém světě, věnují se mu ale i ostatní deníky. 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme