VIDEO: V Česku řádí parta kapsářů! Oběti si vybírají v obchodních centrech

14. dubna 2019·Zprávy·Karolína Stránská

Policisté z OOP Hostivice pátrají po tříčlenné skupině podezřelých, konkrétně po dvou mužích a jedné ženě, kteří cestují po České republice a jako své oběti si vybírají nakupující v obchodních centrech a prodejnách. K prvnímu zaznamenanému případu došlo v obchodním centru v Brně, kdy se jejich obětí stali hned dva lidé, které při nakupování okradli o platební karty a finanční hotovost. Dále pokračovali v Brně do dalšího obchodního centra, kde okradli nakupující ženu.

Poté se přesunuli do Rudné na Praze západ, kde v tamní prodejně okradli dva lidi, kterým odcizili platební kartu a finanční hotovost. Seniorka bohužel měla na platební kartě zapsaný PIN, a tak se podezřelým podařilo vybrat další finanční hotovost v bankomatu. Poté pokračovali do obchodního centra Šestka v pražské Ruzyni, kde se na odcizenou platební kartu pokusili nakoupit v obchodě. To se jim však nepodařilo. Ve stejném centru se snažili vybrat peníze z kradené platební karty v místním bankomatu. Ani to se jim však tentokrát nepodařilo.

Dále pokračovali do Berouna, kde okradli další dva nakupující. Těm odcizili finanční hotovost a platební karty. Odtud se přesunuli do Prahy, kde se opět snažili z kradených platebních karet vybrat peníze. Ani tentokrát ale nebyli úspěšní. Tentokrát se přesunuli opět na jih Moravy, konkrétně do Znojma. Tam okradli nakupujícího v obchodním centru. Dále se přesunuli do Hodonína, kde okradli pět nakupujících lidí najednou.

V současné době tedy policie eviduje 13 okradených lidí. Škoda se vyšplhala na částku 30 tisíc korun. Skupina se pohybuje v černém vozidle Volkswagen Polo, pravděpodobně s rumunskou registrační značkou. V obchodním centru Šestka v Praze se podezřelí snažili mluvit německy a anglicky. Je tedy pravděpodobné, že by se opravdu mohlo jednat o cizince, kupříkladu Rumuny. Jakékoliv informace o pohybu nebo totožnosti podezřelých přijme tísňová linka 158.

Zprávy - další články

Doporučujeme