VIDEO: Z kanadského města prchá 80 tisíc lidí před obrovským požárem!

4. května 2016·Zprávy·Redakce

Z města Fort McMurray v kanadské provincii Alberta se musí evakuovat více než 80.000 obyvatel kvůli rychle se šířícímu lesnímu požáru. Oheň se kvůli silnému větru a vysokým teplotám bleskově dostal do obydlené oblasti!

Premiér Justin Trudeau nabídl vedení Alberty pomoc vlády při boji se živlem, očekává se nasazení armády. Zatím nejsou hlášeny žádné oběti. Požár o rozloze 2650 hektarů v okolí města ležícího v centru ložiska ropných písků začal hořet již o víkendu, hasiči jej ale až do úterka měli pod kontrolou. Poté se však kvůli nepříznivým meteorologickým podmínkám skokově přiblížil k městu, které začali po výzvě úřadů hromadně opouštět obyvatelé.

I dnes meteorologové očekávají silný vítr, který bude dále komplikovat zákrok asi 150 hasičů, kteří nasadili i vrtulníky a hasící letadla. Hasiči se zatím soustředí především na udržení základního spojení do města, které tvoří most přes řeku Athabasca a silnice číslo 63 směřující na jih. Na silnicích z města se kvůli evakuaci tvořily zácpy a lidé měli problém nacházet pumpy, kde by ještě byly pohonné hmoty. Ty na výjezdech z města poskytovala policie.

Zdroj: The Canadian Press

VIDEO: V centru Dubaje hořel luxusní hotel. Nedaleko Burdž Chalífa!

FOTO: V noci hořela střecha Národního muzea. Podívejte se!

OSTUDA: Bavorský ministr lesnictví svou neopatrností zapálil vlastní les

 

Zprávy - další články

Doporučujeme