Vietnamští prodejci pomáhají záchranným složkám. Nabízejí občerstvení zdarma

18. března 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová

Foto: Facebook / Sangu.eu

V těžké době epidemie nového typu koronaviru se mezi lidmi šíří vlna solidarity a snaha pomoci, jak se dá. Pozadu nezůstala ani vietnamská komunita, která rozjela vlastní kampaň na pomoc vyčerpaným členům složek integrovaného záchranného systému. Tam, kde je vystavený symbol srdce, dostanou tito lidé malé občerstvení zdarma.

Členové vietnamské komunity v Česku se spojili, aby společně pomohli složkám IZS. “V ČR je aktuálně vyhlášen nouzový stav. Právě v této těžké době se jako nejdůležitější ukazuje vzájemná lidská solidarita. Kromě nemocných je současná situace nejtěžší zejména pro lékaře a sestry, složky IZS a vojáky. Většina obchodů, kaváren a restaurací však musí být z nařízení vlády zavřená a je tak těžké najít vhodné místo ke krátkému odpočinku,” objevilo se v pondělí na facebookové stránce Sangu.eu.

♥️ VIETNAMCI POMÁHAJÍ! ♥️V ČR je aktuálně vyhlášen nouzový stav. Právě v této těžké době se jako nejdůležitější…

Zveřejnil(a) Sangu.eu dne Pondělí 16. března 2020

Provozovatelé obchodů s potravinami nebo restaurací se tak rozhodli pro krásné podpůrné gesto. “Vietnamci žijící v ČR se rozhodli, že kromě šití roušek pro nemocnice mohou ještě všem výše zmíněným darovat v době jejich náročné služby drobné občerstvení, jako např. kávu, čaj a další nealkoholické nápoje,” pokračoval příspěvek.

” Dejte všem vědět, že po celé republice jsou stovky vietnamských obchodů ‘SE SYMBOLEM SRDCE’, kam mohou lékaři a sestřičky, členové IZS nebo vojáci přijít pro malé občerstvení zdarma! Děkujeme a držíme všem palce! Jsme s Vámi,” vzkázali prodejci.

Zprávy - další články

Doporučujeme