Vlak ve Zlíně se rozjel během vystupování. Tříletá holčička zůstala na nástupišti bez matky

15. září 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Foto: MP Zlín

K nepříjemnému a nebezpečnému incidentu došlo ve čtvrtek dopoledne na nádraží Zlín - Prštné. V osobním vlaku tam cestovala maminka s ani ne tříletou holčičkou a mladším dítětem v kočárku. Když vlak zastavil, vysadila nejprve starší dítko a pak se otočila, aby z vlaku vynesla i kočárek. V ten moment se však dveře zavřely a vlak se dal do pohybu. 

Když jeden z osobních vlaků zastavil ve čtvrtek dopoledne na nádraží Zlín – Prštné, cestovala v něm mladá žena se dvěma malými dětmi. Mamince se nepodařilo dveře otevřít ihned po zastavení, ale až po chvíli. Pomohla potom vystoupit své ani ne tříleté dceři a vrátila se do vlaku, aby z něj vyjela s kočárkem. Dveře se ale zavřely a vlak se rozjel.
Vyděšená holčička se rozběhla za vlakem a ještě několik metrů běžela za soupravou, ve které jí ujížděla její maminka. Naštěstí celou situaci viděla starší žena, která poblíž čekala na zastávce MHD. Ta k dítěti okamžitě přiběhla a vzala ho do náruče, aby se mu nic nestalo.
Matka obou dětí v jedoucím vlaku ihned mačkala tlačítko, které slouží jako signál k zastavení. To se však používá jen u zastávek na znamení a nikoli jako nouzová brzda, vlak proto pokračoval v jízdě. Žena se obrátila na průvodčí, která ve stanici Zlín – střed zavolala na městskou polici. Od chvíle, kdy batole zůstalo samo na nástupišti, už v té době uplynulo 7 minut.

“Stálé operační centrum MP Zlín ihned vyslalo na zastávku v Prštném nejbližší hlídku, která se shodou okolností nacházela poblíž a na místo přijela během několika desítek sekund. Zde strážník zjistil, že holčička je v pořádku a nachází se v péči několika žen, které se jí mezitím ujaly. Vystrašené a plakající děvčátko dostalo od hlídky MP Zlín plyšového medvídka a následně ji v doprovodu jedné z přítomných žen strážníci převezli za maminkou do stanice Zlín – střed,” uvedl mluvčí MP Zlín Pavel Janík na stránkách policie.

Případem se nyní zabývá zlínská policie. Mimo jiné bude nutné prošetřit, jak se mohl vlak rozjet, když všichni cestující nestihli bezpečně vystoupit.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme