VLAKY: V Horažďovicích se srazily dva rychlíky, 30 zraněných lidí!

4. srpna 2015·Zprávy·Luboš Procházka

U Horažďovic v úterý vykolejily dva poslední vagony rychlíku a narazily do dalšího rychlíku, který stál v protisměru na vedlejší koleji. Se středně těžkými a lehkými zraněními převezli záchranáři do nemocnic 15 lidí.

Nikdo není v ohrožení života. Další desítky lidí utrpěly lehčí zranění a záchranáři je ošetřili na místě. Ve vlacích bylo asi 200 pasažérů, nehodu možná zavinila špatně přehozená výhybka. Škoda je odhadnuta na 12,5 milionu korun.

Vykolejily vagony u rychlíku 668 Rožmberk jedoucího z Brna a Českých Budějovic do Plzně. Vagony narazily do přední části rychlíku Vajgar, který jel z Plzně do Brna. Stanice Horažďovice – předměstí je po nehodě mimo provoz, místo vlaků mezi Nepomukem a Strakonicemi jezdí autobusy. Omezení potrvá a náhradní doprava bude jezdit podle mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského zřejmě do středečního poledne.

Podle Jana Kučery z Drážní inspekce stál rychlík Vajgar před návěstidlem do stanice a čekal na průjezd rychlíku Rožmberk. Protože stanice se rekonstruuje, rychlík od Plzně měl přijet na stejnou kolej, ze které odjížděl vlak od Brna.

Příčinou nehody by mohla být špatně přehozená výhybka. Podle Kučery byla pravděpodobně přehozena přímo pod projíždějícím vlakem, takže jeho poslední a předposlední vůz vykolejil. Při nehodě vznikla na lokomotivě a poškozených vozech škoda 12 milionu korun, dalšího půl milionu na kolejích, doplnil Kučera.

Další informace můžete slyšet ve zpravodajských relacích rádia Frekvence 1!

Zprávy - další články

Doporučujeme