Vraždil jsem a byl jsem ve vězení, přiznal oslavovaný čistič Karlova mostu

3. srpna 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: ČTK, Policie ČR

Miroslav Černý si nedávno získal přízeň velké části národa, když na vlastní pěst vyčistil posprejovaný Karlův most bez toho, aby most poškodil. Nyní však v otevřeném rozhovoru pro iDnes.cz prohlásil, že není osobou, která by si zasloužila takovou glorifikaci. V minulosti totiž zavraždil svou manželku i jejího milence a za svůj čin strávil roky ve vězení. 

Miroslav Černý se v posledních dnech stal v České republice nečekanou celebritou. Muž, který se živí odstraňováním nápisů totiž nad ránem samostatně vyčistil posprejovaný Karlův most, aniž by si za svou práci o něco řekl. Mnoho lidí jeho krok vnímalo v povděkem a oceňovali, že jej provedl rychle, kvalitně a bez zatěžování veřejného rozpočtu.

Černý je však z nenadálé chvály trochu na rozpacích. Jeho minulost je totiž značně komplikovaná a má za sebou věci, které se s veřejným uznáním příliš neslučují. Před lety totiž jeho manželská krize vyvrcholila tím, že se s manželkou odcizili a na spadnutí bylo rozvodové řízení.

Profesionální čistič celou záležitost těžce nesl. Přiznal, že plánoval zavraždit jak svou manželku, tak sám sebe, aby společně setrvali v hrobě.

“Shodou okolností se stalo, že jsem na místě, kde se to nedalo očekávat, potkal ji a jejího milence. Emočně jsem to nezvládl a oba jsem je zastřelil. Sám jsem si prostřelil hlavu,” uvedl Černý pro iDnes.cz.

“To, že jsem dnes tady naživu, by někdo mohl nazvat shodou náhod. Já říkám, že pánbůh má pro mě ještě nějakou práci, proto mě nechal na světě. Nicméně jsem byl za tento čin oprávněně odsouzen k sedmnácti letům odnětí svobody, z nichž jsem ve vězení strávil jedenáct a půl roku,” přiznal.

S tím, co udělal, se prý dokázal vyrovnat jen s pomocí psychologů. “Nevím, jak víc vyjádřit lítost nad tím, co jsem způsobil. I po dvaceti letech přicházejí emocionálně silné okamžiky. Proto bych byl nerad, aby jakási gloriola, která se nade mnou za poslední dny objevila, byla něčím, co neodpovídá realitě. Ano, jsem velký darebák, který v životě spáchal dvojnásobnou vraždu a jsem za ni plně odpovědný,” vzkázal svým obdivovatelům.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme