Vraždu prodavačky (†49) v Liberci začne soud projednávat v září

14. srpna 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

V prodejně potravin v Liberci-Vratislavicích nad Nisou 5. ledna muž pobodal prodavačku, žena na následky zranění zemřela.

V případu lednové vraždy devětačtyřicetileté prodavačky z večerky v Liberci padla obžaloba. Státní zástupce vyhověl návrhu policie a obžaloval 39letého muže, hlavní líčení začne 25. září. Na dotaz ČTK to řekla krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Návrh na obžalobu podala policie na začátku července. Kvůli zvlášť trýznivému způsobu vraždy hrozí podle ní muži 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

Podle policie muž napadl prodavačku z vietnamské komunity 5. ledna v prodejně potravin v Dopravní ulici ve Vratislavicích nad Nisou. Ženu těžce zranil, sám utrpěl středně těžké poranění. Zraněnou ženu se v prodejně snažili resuscitovat nejprve policisté, poté i zdravotníci. Po 40 minutách oživování konstatovali úmrtí.

Obžalovaný, který byl při činu také pobodán, se nejprve snažil vystupovat jako svědek. Událost nahlásil a se středně těžkým zraněním byl převezen do liberecké nemocnice, kde podstoupil operaci. Původně tvrdil, že vietnamskou prodavačku napadl nožem neznámý útočník, a když se ji snažil bránit, tak napadl i jeho.

Muž tvrdil, že pachatel s komplicem, jenž původně čekal před prodejnou, po činu utekl přes protilehlý most. Podezření, že lže, pojali policisté, když ho poprvé vyslechli v nemocnici. Nakonec se k činu přiznal, komplice neměl.

“Skutek byl proveden zvlášť trýznivým způsobem a byl tam majetkový prospěch,”řekl již dříve vedoucí krajského odboru obecné kriminality Vladimír Lukášek. Muž je z Liberecka a v minulosti byl trestně stíhán pro majetkovou trestnou činnost. Motivem k činu byla podle Lukáška jeho tíživá finanční situace obviněného.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme