Vražedkyně ze Smíchova byla během útoku příčetná, tvrdí lékaři. Může před soud

8. září 2016·Zprávy·Redakce

Útočnice, která na konci července v obchodním domě na Smíchově ubodala čtyřiapadesátiletou ženu, byla v době svého šíleného útoku příčetná. Vyplývá to z posudku lékařů a ze svého činu se tak může zpovídat před soudem, informovala MF DNES.

Podle posudku lékařů trpí Michelle S. vážnou poruchou osobnosti. To ji však zodpovědnosti nezbavuje. „Posudek jsem tento týden odeslal, takže ze sexuologického hlediska je případ uzavřený. K závěrům o zdravotním stavu se ovšem nemohu bez písemného souhlasu posuzované vyjádřit,“ uvedl pro deník sexuolog Petr Weiss, který zpracoval psychologickou část posudku.

K Weissovi Michelle S., původně Karolína, docházela kvůli své touze změnit si pohlaví. Trpěla však psychickými problémy a proměnu nedokončila.

Přestože podle lékařů trpí vážnou poruchou osobnosti, zodpovědnosti za její čin ji to nezbavuje.

Pustili ji z Bohnic, hned vraždila

Třiatřicetiletá Michelle S. zaútočila 21. července v supermarketu, který je součástí obchodního centra v Praze na Andělu. Svoji oběť si údajně vyhlédla náhodně. Zabila ji nožem, který vzala v domácích potřebách. Čtyřiapadesátiletá žena z Březnice byla na místě mrtvá.

Případ je o to tragičtější, že útočnice byla krátce před vraždou propuštěna z Psychiatrické nemocnice v Bohnicích. Tam se dostala kvůli červnovému útoku z pražské kavárny, kde se pokusila na toaletách uškrtit mladší ženu.

Policisté Michelle S. po útoku převezli do Bohnic, podle ředitele nemocnice Martina Hollého ale personálu nesdělili, co převozu předcházelo, informoval iDNES.cz. 

Postup nemocnice prověřovala komise ministerstva zdravotnictví. Lékaři podle ní nepochybili a na vině byla patná komunikace s policií.

Zprávy - další články

Doporučujeme