AKTUÁLNĚ: Exploze v newyorském metru byla pokusem o teroristický útok, výbuch byl prý náhodný

11. prosince 2017·Zprávy·Redakce

Dnešní exploze v newyorském metru byla pokusem o teroristický útok. Oznámil to starosta města Bill de Blasio. Vyšetřovatelé popsali pachatele jako sedmadvacetiletého obyvatele newyorské čtvrti Brooklyn, který je zřejmě původem z Bangladéše. Policie informovala, že incident vyšetřuje jako "čin související s terorismem".

Výbuch byl prý nejspíš náhodný. Tři kolemjdoucí utrpěli lehká zranění, čtvrtým zraněným je útočník, kterého policie zadržela. V New Yorku žije sedm let.

Stanice ABC informovala, že policejní zdroje hovoří o trubkové bombě, tedy o improvizovaném výbušném zařízení. Dosud ale úřady podrobnosti k události oficiálně neoznámily. O dění v New Yorku byl již informován prezident Donald Trump.

Newyorská policie na twitteru pouze uvedla, že kvůli výbuchu neznámého původu zasahuje na Manhattanu. Později bez dalších podrobností sdělila, že zadržela jednoho člověka, typ zařízení, které explodovalo, ale neupřesnila.

Moment výbuchu natočila bezpečnostní kamera:

 

Linky metra v okolí byly uzavřeny a úřady evakuují pasažéry. Portál Daily Star napsal, že na místě vypukla panika a lidé živelně prchali.

Výbuch nastal podle ABC v podchodu autobusového terminálu. Nádraží je vzdáleno jen několik stovek metrů od náměstí Times Square, které je jedním z oblíbených turistických cílů New Yorku.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme