Vyhráli přes tři miliardy a polovinu rozdali »O své štěstí se chceme podělit s ostatními«

22. prosince 2020·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto (Foto: Shutterstock.com)

Manželé Frances a Patrick Connollyovi loni vyhráli v soutěži Euromiliony neuvěřitelných 115 milionu liber (v přepočtu 3,3 miliardy korun). Po dvou letech mají už jen polovinu částky. Většinu totiž rozdali na charitu a dobrou věc. Podle nich je totiž lepší někomu měnit život k lepšímu, než si kupovat šperky. Informoval o tom Daily Mail.

Manželé žijící na severovýchodě Anglie vyhráli Euromiliony na Nový rok 2019. Frances ani na chvili neváhala a sepsala seznam padesáti lidí, kteří jí v životě pomohli. Následně každému darovala nějakou částku z vyhraných peněz.

“Nebylo to tak, že bych se rozhodla věnovat půlku výhry. Prostě se to přihodilo,” uvedla žena pro Daily Mail. Manželé se koukali na svůj původní seznam a došlo jim, že by opravdu mohli lidem měnit životy. Proto manželé založili dva fondy, do kterých vložili značné finance.

Z fondů tak financují zásoby jídla pro kuchyně pro chudé, nákupy počítačů pro děti, jejichž rodiče si to nemohou dovolit. Také společně nakoupili techniku do řady pečovatelských domů, aby mohli lidé být v době koronaviru ve styku se svoji rodinou. Část peněz také dávají na charitu, nebo lidem pomáhají s rekvalifikací a hledáním zaměstnání.

Doma se jim postupně začaly hromadit děkovné dopisy. “Každý z těch dopisů je připomínkou, jakou sílu loterie má,” dodala Frances pro Daily Mail. “Dostali jsme dar v podobě peněz z loterie – a o své štěstí se chceme podělit s ostatními,“  dodala na závěr žena.

Zprávy - další články

Doporučujeme