Za extremismus považuji probruselské postoje, tvrdí kandidát SPD Jakub Zieba (19)

19. září 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Jakub Zieba / Facebook

Pozornost veřejnosti si vysloužil mladík, který za hnutí SPD kandiduje z prvního místa do zastupitelstva městského obvodu Plzeň 1. Jakubovi Ziebovi je totiž teprve 19 let a mezi ostatními politiky na první pohled trochu nepatřičně. SPD si ho však prý vybrala pro jeho pracovitost, uvedl v rozhovoru pro iDnes. A proč si on vybral SPD? Ze všech subjektů je prý nejblíže mladíkovu přesvědčení.

Na první pohled se Jakub Zieba ničím neliší od běžných maturantů. Navzdory svému mladému věku má však poměrně vysoké ambice a rozhodl se zkusit dráhu politika.

V poslední době můžete v Plzni na různých místech vidět tým SPD při propagaci našeho hnutí. U našeho petičního stánku…

Zveřejnil(a) SPD Plzeň – město dne Středa 4. říjen 2017

“Někdo si může říkat, že jsem mladý, nezkušený a nemohu vědět nic o životě, ale spíš by mě zajímalo, co si dotyční myslí, že znamená vědět něco o životě. Pokud by to udával věk, tak jak to, že politika vypadá tak, jak vypadá, když jsou v ní samí starší lidé?” nadhodil Zieba v rozhovoru pro server iDnes.

V tom, kam by v případě zvolení směřoval svou aktivitu, má jasno. “Zaměřím se na bezpečnost, sport, čistotu a problematiku parkování. Tato témata jsou mi nejblíže,” uvedl Zieba. V celonárodní úrovni by se potom postavil za názory Tomia Okamury. “Určitě bych byl pro vystoupení jak z NATO, tak z Evropské unie,” prohlásil v rozhovoru mladý muž a dodal, že v případě NATO by nejprve musela mít Česká republika soběstačnou armádu.

Na hnutí SPD prý nic extremistického nevidí. “Já naopak považuji za extremistické strany, které jsou probruselské a prounijní a pro přijímání nelegálních imigrantů,” vyjádřil svůj názor.

Zprávy - další články

Doporučujeme