Za “ukradených” devět korun pokuta 4 tisíce! Servírka si myslela, že jí inspektoři nechali dýško

4. července 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Stát stále rozdává příliš vysoké pokuty za menší chyby nebo nedopatření ze strany zaměstnanců. Na Podnikatelské odbory se obrátil majitel Restaurace a pensionu Formanka kvůli pokutě čtyři tisíce korun za "ukradenou" necelou desetikorunu.

Majitel železnobrodského pensionu a restaurace Vladimír Buriánek zveřejnil jeho zkušenosti s kontrolory na facebookových stránkách Podnikatelských odborů.

V zimě jej po lyžování navštívili tři úředníci z České obchodní inspekce a najedli se u něj. K tomu si ještě objednali dva fernety. “Najedli se a zaplatili 401 korun, servírce dali 410. Poděkovali a ona to pochopila tak, že peníze jsou její. A když si je vzala, tak ji zavolali, že je okradla o 9 korun,” uvedl ve zveřejněném videu Buriánek.

Když se majitel snažil kontrolory přesvědčit o tom, že to byla pouze chyba v komunikaci a že je běžné, že to servírka brala jako spropitné, neuspěl. Kontroloři odešli a ještě donutili personál nalít objednané dva fernety zpět do lahve. Posléze majiteli přišla pokuta v celkové výši 4000 korun, kterou však odmítl zaplatit. Je totiž přesvědčený, že se ničeho nedopustil.

Pokuta 4000 Kč kvůli 9 korunám spropitného? Další případ toho, jak nepostižitelní úředníci dokážou šikanovat ty nejmenší podnikatele. Poslechněte si další příběh ze života, tentokrát z Restaurace a pension Formanka, a sdílejte, ať se o tom co nejvíc hostinských dozví.A pokud se chcete taky bránit, staňte se zdarma členem Podnikatelských odborů na www.podb.cz/prihlaska

Zveřejnil(a) Podnikatelské odbory dne Pondělí 1. července 2019

Zprávy - další články

Doporučujeme