Za útok nožem dostal agresor podmínku. Směšné, rozčiluje se napadený

5. listopadu 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto.

"Stáli jsme s kamarádkou a povídali si," popsal Hamo Aperyan pro iDnes. Následovat mělo osahávání a nepříjemné poznámky skupiny mužů směrem k mladé ženě. Když se jí Aperyan zastal, utrpěl ošklivá zranění nožem. Útočník vyvázl s podmínkou a Aperyan od soudu odešel s odškodněním 1 300 korun. "Trest je směšně nízký," stěžuje si.

K incidentu došlo loni v prosinci před Brněnským klubem Caribik. „Stáli jsme v průchodu s kamarádkou a povídali jsme si. Kolem procházeli tři chlápci, kteří na ni měli nějaké řeči a sahali jí na zadek,“ popsal Hamo Aperyan pro iDnes, co potyčce předcházelo.

Když se Aperyan, původem Arménec, který je několikanásobným českým mistrem v boxu, své kamarádky zastal, útočníci se nenechali odradit. Jeden z mužů mu měl říct, že je Arab a nemá strach. Pak vytáhl nůž a na Aperyana zaútočil. Boxerovi přispěchal na pomoc kamarád, který si rovněž odnesl řezná zranění.

dnes u mestskeho soudu jsme zjistili,co to vlastne znamena-fraska hodna moliera-kdy hlavni hrdina,budeme mu rikat…

Zveřejnil(a) Brnenska Boxarna dne Středa 17. říjen 2018

Policie skupinu útočníků zadržela ihned po činu. Navzdory tomu, že nejprve agresorovi s nožem hrozilo za těžké ublížení na zdraví až 10 let, od soudu odešel s tříletou podmínkou a povinností zaplatit poškozenému odškodné ve výši 1 300 korun. Jeho dva kamarádi si vysloužili veřejně prospěšné práce.

Ošklivě pořezany Aperyan peníze od útočníka nepřijal. „To je totální výsměch. Akorát to pokryje to, co jsem projezdil na výslechy,“ zlobí se poškozený. „Je to svinstvo, trest je směšně nízký. Dávat za těžké ublížení na zdraví podmínku mi nepřijde normální,“ vyjádřil se. 

[totalpoll id=”267221″]

Zprávy - další články

Doporučujeme