Zaklíněného jezevčíka vysvobodili policisté. Upozornil na sebe úpěnlivým kňučením. VIDEO

8. prosince 2017·Zprávy·Redakce

Zdroj: Policie Brno

Zaběhnutý jezevčík se zaklínil mezi paletami s nákladem. Navíc se mu na dřevěné latě namotalo vodítko. Brněnští strážníci ho vyprostili a o dvě hodiny později předali majitelce.

Policisté slyšeli úpěnlivé kňučení ve firemním areálu Brna. Dovedlo je až ke složeným paletám, na kterých byl naložen těžký materiál. Mezi paletami byl zaklíněný jezevčík, který se nemohl dostat ven a v pohybu ho omezovalo jeho vodítko, které se mu do palet zamotalo. Zvíře tak zůstalo uvězněné v úzkém prostoru.

“Strážnice odchytové služby městské policie proto nejprve psa šetrně zajistila odchytovou smyčkou. Spolupracující hlídka z jihu Brna potom odchytovou tyč přidržovala, zatímco strážnice odstraňovala překážející předměty a uvolňovala zachycené vodítko,” stojí v tiskové zprávě policie Brno.

Strážníkům se nakonec podařilo jezevčíka opatrně vyprostit. Ihned ho převezli do útulku, kde zůstal jen dvě hodiny. Pes měl totiž na obojku kontaktní údaje na majitelku, které patří. Ta přijela a vyzvedla si svého mazlíčka.

Policistům byla nesmírně vděčná. Fenka se jí zaběhla už předchozí večer a celou noc údajně proplakala.

Záchrana jezevčíka hlídkou městské policie

Zaběhnutý jezevčík se zaklínil mezi paletami s nákladem. Navíc se mu na dřevěné latě namotalo vodítko. Brněnští strážníci ho vyprostili a o dvě hodiny později předali majitelce.

Zveřejnil(a) Městská policie Brno, oficiální stránka dne 8. prosinec 2017

Zprávy - další články

Doporučujeme