Kauza Čapí hnízdo: Žalobce Šaroch podle MSZ nepostupuje efektivně

19. prosince 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Čapí hnízdo. Foto: ČTK

Žalobce Jaroslav Šaroch z Městského státního zastupitelství v Praze (MSZ), který dohlíží na kauzu Čapí hnízdo, nepostupoval při výkonu dozorových oprávnění a povinností k policejnímu orgánu dostatečně důrazně a zcela efektivně.

Na webu to ve středu uvedla vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Na závěrech se podle ní shodlo jak pražské vrchní státní zastupitelství, tak i vedení MSZ. Bylo přijato opatření, aby byl žalobce aktivnější, a zajistil tak úplné a rychlé ukončení vyšetřování, doplnila Bradáčová.

V kauze kolem padesátimilionové dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo čelí stíhání premiér Andrej Babiš (ANO) i někteří členové jeho rodiny. Interní kontrolu iniciovala Bradáčová v říjnu, ještě před vypuknutím aféry kolem údajného zavlečení Babišova syna Andreje na Krym.

Vrchní státní zastupitelství se kauzou Čapí hnízdo zabýval v rámci dohledu už loni. Tehdy vrchní státní zástupkyně označila délku vyšetřování za “jen hraničně akceptovatelnou”, za práci podřízeného městského zastupitelství se ale postavila.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme