Zápas pravdy! Čeští hokejisté budou hrát na MS o semifinále s Německem

23. května 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Čeští hokejisté se ve čtvrtek na mistrovství světa v Bratislavě pokusí proti Německu přerušit sérii čtvrtfinálových porážek z posledních let. Mezi nejlepší kvarteto prošli naposledy na domácím šampionátu v Praze 2015. Zápas s držiteli olympijského stříbra z Pchjongčchangu začne ve 20:15.

Od čtvrtého místa před čtyřmi lety následovala pokaždé porážka hned v úvodu play off. Češi postupně prohráli čtvrtfinálovou bitvu 1:2 na nájezdy s Američany, s Ruskem 0:3 a naposledy v Kodani s USA 2:3. Německo se od senzační čtvrté příčky z roku 2010 dostalo do vyřazovací části třikrát, pokaždé ale hned ve čtvrtfinále ztroskotalo. Na mistrovství světa se Češi s Německem utkali naposledy v roce 2015 v Praze a zvítězili 4:2.

V brance českého týmu by podle všeho měl být Patrik Bartošák. “O gólmanovi už máme jasno. A jasné je i složení dvou formací. Uvidíme, jak budou vypadat ty ostatní,” řekl trenér Miloš Říha. Na mysli měl elitní útok s centrem Dominikem Simonem a křídly Jakubem Voráčkem a Michaelem Frolíkem a “plzeňskou” řadu, v níž Jana Kováře doplňují Dominik Kubalík a Milan Gulaš.

O další semifinálová místa se v Bratislavě utkají Rusko s USA, v Košicích se budou hrát čtvrtfinálové zápasy Kanada – Švýcarsko a Finsko – Švédsko.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme