Zaslouží si zbitý mladík z Dubí cenu za hrdinství? Vše totiž mohlo být úplně jinak

16. srpna 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Facebook (Koupaliště Dubí, David Kovář)

25letý David Michaljak, který se na koupališti Dubí zastal ženy, za což měl být skupinou Romů zmlácen, možná není úplné bez viny. Jak zjistil server Extra.cz, mladík má rád rvačky a je přívržencem Okamurovy SPD. Na své facebookové stránce se na adresu Romů i vulgárně vyjadřoval.

Incident z minulého týdne rozpoutal na sociálních sítích velkou debatu o tom, kdo za útok může a zda šlo o rasový motiv. Ze začátku byl 25letý David Michaljak pro skupinu lidí odsuzující údajný romský útok na mladíka hrdinou. Město Dubí dokonce jej dokonce nominovalo za hrdinství na Cenu Michala Velíška.

Podle informací serveru Extra.cz může policie, která prozatím obvinila z incidentu jednu ženu, případ díky novým svědectvím přehodnotit. V novém svědectví od ženy, která viděla rvačku na vlastní oči, se tvrdí, že mladík se choval k romské ženě opravdu surově a mlátil ji pěstmi. Jak totiž vyplývá z facebookového profilu Davida Michaljaka, vypadá to, že ho rvačky baví, protože je fanouškem několika stránek ultimátních bojových zápasů známých jako MMA.

Že by se nakonec jednalo o rasový motiv, ale z druhé strany? “Přijde vám tohle normální? V tomhle vedru hodit na mimčo takhle bundu, aby se udusilo? Why not, že jo, mr*ky černý,” cituje server Extra.cz Michaljakův facebookový status z června 2014 – již smazaný -, když zveřejnil snímek kočárku přikrytého dekou. David Michaljak nijak neskrývá, že je voličem SPD Tomia Okamury, a ostře se vyhrazuje proti romským občanům, a to zejména rasistickými poznámkami.

Policie zatím obvinila jednu ženu, která měla konflikt začít. Rasový motiv byl prozatím vyloučen.

Zprávy - další články

Doporučujeme