Zatím jsme se jen zachránili! krotí hokejovou euforii trenér Vůjtek

10. května 2016·Zprávy·Redakce

Hokejisté mají po třech zápasech skvěle rozehraný boj o vítězství ve skupině A. Kouč Vladimír Vůjtek ale upozornil, že zbývající čtyři duely ještě budou hodně těžké.

“Bodů je pořád málo. Zatím jsme se zachránili. To je první bod. Další je postup do čtvrtfinále a pak boj o umístění. Každý zápas je o co hrát,” řekl Vůjtek novinářům. Poukázal i na to, že jeho tým utrpěl zatím jedinou ztrátu s Lotyši po vítězství až po nájezdech. “Hraje se nám líp proti těm silným soupeřům. Musíme se teď připravit na další zápas a pokusit se tam nějak suverénně zahrát,” vzhlížel ke čtvrtečnímu duelu s Nory.

Na velké mezinárodní akci se dočkali Češi vítězství nad Švédskem po čtyřech letech. Od výhry 4:3 ve čtvrtfinále MS z roku 2012 ve Stockholmu pětkrát za sebou prohráli a včera po první třetině prohrávali 0:2. “Tak špatně jako v první třetině jsme nehráli celou přípravu. Dělali jsme školácké chyby. Trošku jsme po té první třetině zvedli hlas,” podotkl zkušený kouč, který příští týden v úterý oslaví 69. narozeniny.

“Chtěli jsme kluky nabudit, aby začali hrát to, co jsme hrávali. Rychlé rozehrávky, kolmo dopředu a rychlý přístup k hráčům. Ve druhé třetině se to povedlo, velice dobře jsme se pohybovali a bylo vidět, že Švédům trošku docházejí síly. Byli jsme v první řadě rádi, že to bylo 0:2 a ne 0:5, takže jsme pořád byli ve hře. Neříkám, že jsme byli přesvědčení, ale věřili jsme tomu, že je možné ještě s tím zápasem něco udělat,” řekl Vůjtek.

Neustále hráče proti silným sokům nabádá k sebedůvěře. “Bez ní není hokejista hokejistou. Musí si věřit, hraje hokej, aby odvedl co nejlepší výkon, a ne, aby se bál nějakých momentů. Musí na mistrovství světa podat svůj špičkový výkon, jinak výsledek nebude,” uvedl kouč a byl rád, že vyšel tah se zařazením brankáře Pavla Francouze na základě toho, že mu vyšel poslední duel se Švédy (7:1).

Tři góly ve druhé třetině a nároďák otočil zápas se Švédskem!

Tipujte zápasy hokejového MS a vyhrávejte ceny!

Výsledky a tabulky mistrovství světa

 

Zprávy - další články

Doporučujeme