Ze které je planety? Případ Terezy zaujal i v zahraničí, lidé ji nešetří

3. prosince 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

O případu mladé Češky Terezy H. (22), kterou letos v lednu zadrželi na letišti v Láhauru s 8 kg heroinu v jejím kufru, hojně informují i zahraniční média. A pašeračka tvrdých drog, které měly údajně skončit v Irsku, to od nich pořádně schytává. Teorii o tom, že netušila, co v kufru má, jí nevěří téměř nikdo.

Podle zahraničních médií by měla ve vězení v Pákistánu pravděpodobně strávit až deset let. A lidé ji rozhodně nelitují. “Užij si svůj čas v base,” píše například Ian Thompson. “Na jaké planetě žijí takhle hloupí lidé?” ptá se zase Karen Freestone.

Někteří ovšem věří, že její role v celém zločinu byla vlastně zanedbatelná. “Evidentně ji nastrčili, takže skutečný zločinec vyvázl v pořádku. Hloupá holka…” myslí si Krissy Pots.

Když Terezu zadrželi na letišti v Láhauru, byl heroin v jejím kufru ukrytý v několika soškách. Mladá dívka tvrdí, že si myslela, že jsou to dárky a že o drogách v dekoracích nic neví. V Pákistánu prý byla čistě kvůli modelingu a focení. Ačkoli se najdou tací, kteří Tereze tuto teorii věří, zdaleka to nejsou všichni.

“Kdyby to byl ten případ, kde by to skončilo, až by se vrátila domů? Kdyby si myslela, že jsou to jen dárky, skončilo by to někde na okenním parapetu nebo tak někde, což by nechtěli. Musela vědět, o co jde,” napsala o Tereze na Facebook Lauren Davies.

Zprávy - další články

Doporučujeme