Zeman: Jsem arogantní a jsem na to hrdý, politika je kruté řemeslo

6. dubna 2017·Zprávy·Redakce

Miloš Zeman

Stovky převážně příznivců čekaly ve čtvrtek na prezidenta Miloše Zemana na náměstích v Čáslavi na Kutnohorsku a Benešově. Odpůrců se na rozdíl od středečního mítinku v Úholičkách u Prahy dostavilo jen několik, žádný skupinový protest prezidentovu dnešní část návštěvy středních Čech neprovázel. V Benešově Zeman čelil mimo jiné dotazu, zda si uvědomuje nedostatky svého charakteru a snaží se je omezit. Tazatel mu mimo jiné vyčetl, že je arogantní a pomstychtivý.

“Ano, jsem arogantní a jsem na to, vážený pane, hrdý. Protože jenom úplná hnilička, která se plazí po zemi, může být nearogantní. Jste-li v politice, což je velmi kruté řemeslo, musíte být arogantní,” prohlásil Zeman. Dodal, že jeho velký vzor, někdejší britský premiér Winston Churchill, byl nearogantnějším politikem na světě.

V Čáslavi jeden muž na náměstí držel transparent s nápisem “Pravda a láska zvítězí nad lží, nenávistí, kolaborací a pedofilií”. V publiku se ale objevil například i transparent “Miloš je nejlepší”. V Benešově v davu osaměle zavlály červené trenýrky.

Lidé se prezidenta ptali na jeho názor na Evropskou unii, devizové intervence, případ Jiřího Kajínka i na to, jaký měl prospěch ve škole. “Já měl bohužel samé jedničky. Moje maminka byla učitelka, a dokonce mě asi dva nebo tři roky měla ve třídě. A měla takovou velkou vařečku. A protože byla nemoderní a používala i fyzických trestů, občas vařečkou přes zadek jsem dostal, tak jsem se pilně učil a měl jsem samé jedničky. Vařečce jsem se potom vyhnul,” odpověděl prezident.

K tématu fyzických trestů se Zeman vrátil i v Benešově, kde dostal před blížícími se Velikonocemi obrovskou pomlázku. “Tyto svátky umožňují beztrestně zmlátit ženu, pokud možno šetrně, ale zmlátit,” konstatoval prezident.

Zeman je na prezidentské návštěvě středních Čech počtvrté. Ve středu navštívil krajský úřad v Praze a město Slaný na Kladensku. Dnes zavítal také do Kostelce nad Černými lesy u Prahy. V pátek cestu po regionu uzavře opět ve Slaném.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme