Zeman obrátil, s Drahošem prý půjde do debaty. Jsem plný sil, vzkázal voličům

13. ledna 2018·Zprávy·Redakce

Prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou na tiskové konferenci v sídle Strany práv občanů v Praze, kde 13. ledna 2018 sledoval sčítání hlasů v prvním kole prezidentských voleb. ČTK

Prezident Miloš Zeman je připraven jít do televizní debaty s Jiřím Drahošem, který bude jeho soupeřem ve druhém kole prezidentských voleb. Řekl to na tiskové konferenci po sečtení téměř všech hlasů. Dosud účast v debatách odmítal, jeho soupeři ho za to kritizovali. Dnes uvedl, že je připraven jít i do více debat než jedné, tři by už ale podle něj diváky nudily.

“Jsem stále mladý, plný sil, plný energie a diskuse mne těší. Pan Drahoš říkal, že by se se mnou rád setkal tváří v tvář, velice rád mu vyhovím,” uvedl.

Zeman poděkoval za voličské hlasy, vyzval své stoupence, aby přišli hlasovat i ve druhém kole. “Jsem vděčný za jakékoli doporučení, pomoc a podporu. Zaregistroval jsem, že mě podpořili tak různorodé osobnosti jako Andrej Babiš nebo Karel Gott. Jen doufám, že půjdou i k druhému kolu voleb, protože tam začíná vše od nuly,” uvedl.

Ocenil také svůj volební výsledek. Připomněl, že před pěti lety získal v prvním kole zhruba 24 procent hlasů, podle neúplných výsledků nyní získal zhruba 39 procent. “Blahopřeji Jiřímu Drahošovi k hezkému druhému místu,” řekl také.

Zmínil také šířenou desinformaci, podle které prezident postupuje do druhého kola rovnou, proto jeho podporovatelé nemusejí k urnám chodit v prvním kole. Uvedl, že nechce spekulovat, kolik mu to ubralo hlasů. “Ve druhém už to nikoho neovlivní,” konstatoval.

Příští dva týdny nechystá prezident kromě diskusí žádnou velkou změnu svého režimu. Bude studovat materiály, které mu každý den přistávají na stole, spát, jíst a radovat se ze života. Témata před volbami nechce redukovat jen na jedno.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme