Zeman se opět navezl do novinářů. Podle prezidenta si zaslouží vyhubení

29. srpna 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Prezident Miloš Zeman při středečním setkání s velvyslanci opět zaútočil na novináře, které se dle jeho slov nepodařilo v Česku vyhubit. Tuzemské novináře předtím přirovnal k vyhynulému ptákovi blbounovi nejapnému.

Na setkání s českými velvyslanci Miloš Zeman nejdříve zdůraznil, že mise NATO v Afghánistánu je v hlubokém národním zájmu České republiky. “Mohu říci, že u Kábulu se bojuje za Prahu, a že je to v hlubokém národním zájmu České republiky,” prohlásil prezident. Zdůraznil, že mise v Afghánistánu je podle něj nejdůležitější zahraniční operace, které se čeští vojáci účastní.

V projevu však neopomněl opět zaútočit na novináře, jak je jeho zvykem. “Jsem přesvědčen, že inteligence českých novinářů je někdy na úrovni blbouna nejapného, což byl tvor žijící na Madagaskaru, ale byl právem vyhuben. České novináře se zatím vyhubit nepodařilo,” uvedl prezident Zeman. Agentura ČTK však výrok Zemana hned opravila, neboť blboun nejapný, známý jako dronte mauricijský, žil výhradně na ostrově Mauricius.

Minulý rok v květnu při setkání s ruským protějškem Vladimírem Putinem v čínském Pekingu zase prohlásil, že novináře je třeba likvidovat. “Jsou tady jiní novináři? Novinářů je příliš mnoho, je třeba je likvidovat,” řekl Zeman Putinovi, jenž se pousmál. “Není třeba likvidovat, ale snížit jejich počet, to ano,” přitakal ruský prezident.

Letos v červnu svolal Miloš Zeman na Pražský hrad novináře, před jejichž očima nechal spálit červené trenýrky. “Je mi líto, že z vás dělám blbečky,” řekl na tiskové konferenci novinářům prezident Zeman.

Zprávy - další články

Doporučujeme