Zeman vyjádřil nesouhlas s burkinami v českých bazénech

27. srpna 2017·Zprávy·Karolína Stránská

Prezident Miloš Zeman oznámil 10. března na Pražském hradě, že bude příští rok obhajovat prezidentský mandát.

Miloš Zeman se v rozhovoru pro server Blesk.cz vyjádřil nejen k ideálnímu složení koalice, ale také k tématu, které poslední dobou hýbe českou společnosti – koupání muslimských žen v koupacím oděvu burkini.

„Není důvod, aby se v českých bazénech někdo koupal v arabském oblečení,“ řekl Zeman v rozhovoru pro Blesk.cz. „Nikdy nevíte, z hlediska základní hygieny, co v těch textiliích může být za svinstvo. Kdyby Češky přijely do arabského bazénu, obávám se, že ve svých bikinách by dopadly velice špatně,“ prohlásil.

Rozruch ohledně burkin způsobila fotka pořízená ve vodním centru, na níž se dvě ženy koupají v celotělových plavkách. Následovala bouřlivá diskuze na sociálních sítích, kde se fotka objevila.

V rozhovoru Zeman dále debatoval ideální koaliční složení. Optimální povolební koaliční kombinací v současné politické mizérii by byla koalice hnutí ANO a sociální demokracie, uvedl. K volebním programům politických stran poznamenal, že zatím neví o něčem, co by bylo tak fascinující, aby přitáhlo jeho pozornost.

Zeman také kritizoval premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD), že využil k jeho kritice zahraničních médií. Sobotka, který měl se Zemanem ostré spory, rakouskému deníku Die Presse řekl, že věří tomu, že po prezidentských volbách bude mít ČR jinou hlavu státu a že se pak na Hradě změní politická kultura.

 

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme