Žena chtěla zahnat holuby a přepadla přes okno. Ze sedmého patra visela jen za nohu

3. června 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Doslova za minutu dvanáct přijeli pražští policisté na pomoc seniorce, která visela ze sedmého patra panelového domu. Důchodkyně chtěla zahnat holuby z parapetu. Celý incident se sice odehrál bez úrazu, bohužel na následky dlouhodobé nemoci následně žena zemřela.

Policie byla v neděli přivolána k velmi urgentnímu zásahu do městské části Praha 11. Neznámá žena oznámila, že vidí, jak z okna někdo visí hlavou dolů. V průběhu oznámení vyrazili na místo hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu, kteří událost potvrdili, a okamžitě se vydali do bytu poškozené na pomoc. Nebylo úplně jasné, o jaké se jedná patro, a tak museli policisté do schodu po svých, přičemž z venku je navigovali ostatní,” popsal zásah policejní mluvčí Jan Rybanský.

Dveře do bytu byly ale natolik bytelné, že policie měla co dělat, aby je otevřela. Kopům policistů odolávaly a chvíli trvalo, než se skrz ně dostali dovnitř. Sílu pak vystřídala obezřetnost, neboť ženino tělo skutečně viselo celé z okna ven, a drželo jen za nohu a jakákoli urychlená manipulace by mohla mít katastrofální důsledky,” doplnil mluvčí.

Nakonec se ženu podařilo vtáhnout zpět do bytu a byla okamžitě předaná do péče zdravotnické záchranné služby. Později policistům sdělila, že chtěla vyhnat z parapetu holuby, ale moc se naklonila a přepadla. I když ženu policisté ten den zachránili, později podlehla následkům dlouhodobé nemoci.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme