Žena překonala rakovinu, posléze jako první na světě čtyřikrát za sebou přeplavala Lamanšský průliv

18. září 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (YouTube.com)

Sedmatřicetiletá Američanka Sarah Thomasová se v úterý stala prvním člověkem, který bez přestávky čtyřikrát přeplaval Lamanšský průliv. Žena, která překonala rakovinu, vstoupila do vody v neděli ráno a svůj výkon dokončila za 54 hodin v úterý v britském Doveru, informovala BBC.

Nemůžu uvěřit, že se mi to podařilo,” řekla maratónská plavkyně z Colorada, která se specializuje na plavání pod širým nebem a před rokem ukončila léčbu rakoviny prsu. Svůj úspěch věnovala “všem přeživším (rakoviny) na světě”.

Thomasová, která uplavala 130 mil (209 kilometrů), BBC řekla, že dnešek (úterý, pozn. red.) plánuje prospat. “Jsem teď docela unavená,” dodala.

Vždy, když si myslíte, že hranice lidských možností již bylo dosaženo, někdo překoná rekord,” uvedl na twitteru známý britský otužilec, právník a zapálený ekolog Lewis Pugh, který loni plaval 530 kilometrů podél pobřeží Británie v Lamanšském průlivu. Chtěl tak upozornit na znečištění moří.

Thomasová je zkušenou plavkyní, přes průliv mezi Británií a Francií plavala už v roce 2012 a v roce 2016. Lamanšský průliv před ní třikrát bez přestávky podle BBC překonali jen tři plavci.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme