Žena při umělém oplodnění vyměnila manželovo sperma za to od milence

4. září 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Bizarním případem se musel minulý čtvrtek zabývat moskevský soud. Manželé Maxim a Jana Anochinovi dlouho toužili po dítěti, přirozenými cestami se jim však nedařilo. Pak podstoupili umělé oplodnění, ze kterého vzešlo zdravé dítě. Jenomže rok na to přišel pro manžela šok.

Více než rok považoval Maxim Anochin manželčino dítě za své vlastní. Pak ale přišly rozepře a žena přiznala, že v době umělého oplodnění vyměnila sperma svého manžela za genetický materiál svého milence. Chlapeček, který dostal jméno Timofej, tak nebyl biologicky Maximův syn. Následné testy daly záletné manželce za pravdu.

Obelhaný otec se rozhodl zažalovat kliniku, která podle jeho mínění musela o manipulaci se spermiemi vědět. U soudu skutečně uspěl a získal odškodné ve výši 400 tisíc rublů, tedy asi 130 tisíc českých korun.

Nakonec situace dopadla v rámci možností pro obě strany dobře. Matka dítěte nyní Timofeje vychovává s jeho biologickým otcem, zatímco Maxim žije s novou partnerkou, se kterou si konečně pořídil vysněné miminko.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme