Žena se třemi dětmi bydlela v garáži! Policistům řekla, že rekonstruuje byt

5. října 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: www.mpul.cz

Policisty na případ upozornil anonymní tip z tísňové linky. Matka se třemi dětmi podle něj měla žít v Ústí nad Labem v naprosto nevyhovujících podmínkách. S dětmi se tísnila ve značně omezeném prostoru zaneřáděné, špinavé garáže. Jedno z dětí již skončilo v Klokánku.  

Většině rodičům z případu v Ústí vstávají vlasy na hlavě. Poté, co anonym oznámil, že v jedné z garáží na Královské výšině žije žena i s několika dětmi, vyrazila k místu hlídka městských policistů. Žena ve středním věku strážníkům posléze přiznala, že to tak skutečně je. Na místě s ní měly žít tři děti, z nichž jedno bylo právě ve škole.

Přebývání s garáži označila za dočasné. Podle jejích slov ji má od majitele řádně pronajatou a přivedla ji tam rekonstrukce jejího bytu, který se tak na čas stal neobyvatelný a ona neměla, kam jinam jít.

O případu byl informován OSPOD Magistrátu města Ústí nad Labem. Jeho pracovníci se později na místo dostavili osobně, aby celou věc mohli prošetřit. Na základě toho, co zjistili, se rozhodli pro odebrání jednoho z dětí, které následně umístili do dětského zařízení Klokánek.

Zprávy - další články

Doporučujeme