Žena si postavila unikátní domek z betonu a přípravku na nádobí

28. července 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Bored Panda

Když blondýnka Katrin zatoužila postavit si vlastní domek na prosluněné Kostarice, ihned jí bylo jasné, že musí jít o něco zvláštního. Chtěla kupoli, ale ne jen tak ledajakou. představovala si domeček složený z různých koulí a kulatých tvarů trochu jako z jiného světa.

Naštěstí pro své plány našla ty správné lidi. Trojice šikovných stavařů hned věděla, jak její sny uskutečnit a spolu s několika dalšími pomocníky se pustili do díla. Většinu prací odvedla ručně jen malá skupina pracovníků včele s Katrin.

Hlavním stavebním materiálem se stal beton. Aby však dosáhl ideálních vlastností, smíchali ho stavaři s pěnou z prostředku na nádobí a vytvořili tzv. aircrete. Domek navíc zdobí spousta uměleckých dílek. Většinu vytvořila Katrin, pomohli jí však i přátelé. Tu obrazem, tu kovanými dveřmi nebo otevíratelnou střechou, kterou je možné pozorovat hvězdy přímo z postele.

Letní domeček je nyní volný k pronájmu. Pro dvě osoby vyjde na 65 amerických dolarů za noc, tedy v přepočtu zhruba 1500 českých korun.

Zábava - další články

Doporučujeme