Žena vylákala z invalidního důchodce přes 1,2 milionu korun, hledá ji policie

28. dubna 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Policie ČR

Policisté pátrají po osmadvacetileté Márii Biháryové, která údajně vylákala od šestapadesátiletého invalidního důchodce z Prahy téměř 1,3 milionu korun. Za podvod jí hrozí až osm let vězení. V minulosti byla již na pět let odsouzena za loupež 15 000 korun, je na ní vydán evropský zatykač. ČTK o tom informoval pražský policejní mluvčí Jan Daněk.

Hledaná žena se s mužem seznámila letos v lednu přes internet, později se nastěhovala k němu do bytu na Střížkově. “Po pár dnech soužití z ženy vypadla historka, že měl její bratr autonehodu a potřebuje půjčit 150 000 korun,” uvedl mluvčí. Muž ženě hotovost dal. O několik dní později žena tvrdila, že jedna z účastnic nehody je zraněná a bratr ji musí odškodnit. Muž ji proto dal dalších 240 000 korun.

Jenže zdravotní stav ženy po nehodě se po pár dnech zhoršil a tentokrát již ‘přítelkyně’ potřebovala pro bratra půjčit 440 000 a od důvěřivce je zase dostala,” sdělil mluvčí. Žena nakonec podle policie od invalidního důchodce získala celkem 1 283 000 korun.

Další peníze už muž na účtu neměl. Ženu proto napadlo, že by mohl svůj třípokojový byt vyměnit za menší. “Naštěstí k tomu nedošlo, protože se celý příběh dozvěděla příbuzná invalidního muže a zalarmovala policii,” uvedl Daněk. Žena mezitím zmizela.

Mária Biháryová, která si říkala Šárka Řeháčková, pochází z Brna. Je vysoká 164 až 168 centimetrů. Má hubenou postavu a hnědé oči. Soud v Českých Budějovicích ji už dříve odsoudil za to, že v roce 2015 oloupila téměř osmdesátiletou ženu o 15 000 korun. “Jestliže jste hledanou viděli, nebo víte, kde by se mohla nacházet, kontaktujte linku 158,” dodal mluvčí.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme