Žena založila polepšovnu pro kočky. Teď pomáhá jejich chovatelům s problémovým chováním

21. října 2021·Zprávy·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Kateřina Štíblická založila Kočičí polepšovnu a majitelům pomáhá řešit problémové chování těchto chlupatých mazlíčků. Pomáhá kočky zbavovat se stresu nebo je zbaví toho, aby nemočily na nesprávných místech. Informoval o tom deník Blesk.

Jsou majitelé, kteří nechají svou kočičku bez dozoru s dostatkem vody, jídla a odjedou na víkend třeba na chalupu. Některé micinky to zvládají s přehledem. “Ale jsou kočky zcela závislé na majitelích, které nevydrží o samotě téměř ani chvilku, jinak trpí separační úzkostí,” popisuje Štíblická pro deník Blesk. Těm je pak potřeba zajistit řád a pevný režim, jinak ztrácí jistotu a poddávají se stresu. Ten pak může působit negativně na zdraví micinek.

Často za Kateřinou klienti chodí s problémem, že jejich mazlíček dělá loužičky na místech, kde se to nehodí. “Když vám kočka chodí močit do postele , je to velký problém,” říká pro deník. Jedním z dalších problémů je také agrese těchto němých tváří. “Nejen, že škrábe majitele, ale třeba se perou i vzájemně… škála problému je pestrá,” dodává mentorka.

Kočka se dá vycvičit jako pes. “V případě kočky je to tak, že ona si nemyslí, že dělá, co chceme my, ale že my děláme to, co chce kočka. Takže vychovat se dá, ale lepší je se s ní sžít,” popisuje Štíblická Blesku a dodává, že pokud vám skáče na linku nebo něco škrábe, tak v tomto případě se s tím dá i něco udělat.

Zprávy - další články

Doporučujeme