Žena ze Zlína si vymyslela loupež, chtěla upoutat pozornost přítele

3. června 2021·Zprávy·Barbora Pisingerová·ČTK

Ilustrační foto. (Zdroj: ČTK)

Desítky policistů zaměstnal v uplynulých dnech případ čtyřiadvacetileté ženy ze Zlína, která tvrdila, že ji někdo přepadl a sebral batoh s klíči a peněženkou. Kriminalisté však zjistili, že si vše vymyslela ve snaze upoutat pozornost svého přítele. ČTK to ve čtvrtek sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

“Žena měla už nějakou dobu problémy se svým přítelem, který jí věnoval málo pozornosti. Rozhodla se, že jeho pozornost upoutá, ale vybrala si nevhodný způsob. Oznámila mu, že při vystupování z trolejbusu ji někdo udeřil do hlavy a ukradl jí batoh s klíči a peněženkou, v níž měla mít 2500 korun,” uvedla mluvčí.

Přítel ženy loupež oznámil policistům. “Na místo vyrazili policisté z obvodního oddělení, kriminalisté společně s kriminalistickým technikem, po pachateli pátral policejní psovod i policisté z pohotovostního a eskortního oddělení. Kriminalisté vyslýchali svědky, řidiče trolejbusů, kterými žena mohla cestovat, analyzovali záznamy z kamer ve městě,” uvedla Kozumplíková.

Do prověřování údajné loupeže se podle ní zapojilo několik desítek policistů. „Nakonec vyšlo najevo, že k žádné loupeži ve skutečnosti nedošlo. Žena při dalším výslechu přiznala, že si vše vymyslela. Policisté, kteří se věnovali lživému oznámení o loupeži, se mohli v této době zabývat smysluplnější a důležitější činností,“ uvedla mluvčí.

Každému, kdo bezdůvodně zaměstná členy integrovaného záchranného systému, hrozí podle policie postih ve formě pokuty nebo trestního stíhání, záleží vždy na závažnosti konkrétního jednání.

Zprávy - další články

Doporučujeme